Bugün 42

Bugün 42

Hayatta kendimi birçok açıdan şanslı buluyorum ama bazı şanslarımı kendim var ettim, bunu da biliyorum. Geniş bir daire çizerek zaten başından beri olduğum kadına dönüşme fikri sonsuz rahatlatıyor beni. Bugün benim doğum günüm. Bir yaş daha gençleşmenin şerefine, içimde huzur ve yalınlık hâkim. Geçtiğimiz bir yıla neler sığdırdım, düşünmeden edemiyorum.

Kendimi daha çok sevdiğim ve arınmış hissettiğim yeni bir zaman dilimine girerken içimde haklı bir gurur var bugün. Bu mevsimde doğmuş olmamla mı ilgili bilmiyorum ama sonbaharın pembelerine dokunmak yahut düpedüz mutluluk halindeyim. Ne güzel bir şey kadın olmak, kadınlığı kutlamak, etrafımın şahane kadınlarla çevrili olması, günün sonunda hep şükre çeviriyor pusulamı. Kadın olmanın haklı gururu ile bedenimin ve ruhumun farkına varmak, dönüşmek, güçlenmek, törpülenmek gerek büyümek için. Rakamlar bunu sağlamıyor çünkü.

Kendimin bir üst versiyonuna doğru evrilirken, yine kendimi kutluyorum. “İyi ki varım, oh be” diye açtım gözlerimi bu sabah. Bence yüzümde sütlü ve mutlu bir aydınlık var. İyi ki de var. Döne dolaşa kendimi burada, bu koordinatta, bu inatçı ve tatlı kadının eşkalinde buldum yine. İyi ki doğdum. Derinlerde bulduğum ve hiç kaybetmediğim içimdeki o kız çocuğu hep daim olsun.

Haftaya Görüşmek Üzere

Evrim Onuk

Paylaş:

Şimdi Keşfedin!

Yazılarım

Bugün 42

Bugün 42 Hayatta kendimi birçok açıdan şanslı buluyorum ama bazı şanslarımı kendim var ettim, bunu da biliyorum. Geniş bir daire çizerek zaten başından beri olduğum

Yazılarım

Sevgili Yaz

Ağustos toparlandı gitti işte. Deniz, rüzgar, sessizlik, beyaz kumlar ve tüm bunların insanın ruhuna zerk ettigi muazzam dinginlik. Haziran başlarken bu yaza çok inanıyorum demiştim.

L'Atelier SoHo