Dün gece neredeyse sadece 2 saat uyuyabildim. Huzursuz olduğum zamanlarda daha fazla okuyor ve kendimle daha fazla çalışıyorum, sanırım zihnimi bu şekilde meşgul ederek rahatlıyorum.
Kendimde bir çok problem görüyorum, stres, öfke, anksiyete…Terapi alınca, kendimi sevince bunları düzeltecek ve kusursuz halime dönüşeceğim ve hiçbir belirsizlik kalmayacak!
Bu tanıdık geldi mi?
Böyle bir yaklaşımla girişilen bir çalışma ne yazıkki beklenen sonucu vermeyebilir..Daha çok kontrol edebilmek için değil, daha çok bırakabilmeyi öğrenmek için çalışmak bizi dengeye getirir.
Depresyon dünya çapında en yaygın psikiyatrik duygu durum bozukluğudur. Kendimizi kötü hissettiğimizde veya depresyonda olduğumuzda, kalbin etrafındaki elektromanyetik alan zayıflar ve bu da auray’ı zayıflatır. Olumsuzluktan kaynaklanan eski alışkanlıklardan ‘kurtulabilmek’ için, dikkatimizi olumsuz düşünceden uzaklaştıracak güçlü bir bağlılığa ve auraya ihtiyacımız var.
Depresyon esas olarak ruhu, gücümüzü hissedemediğimizde ve iç rehberliğimize güvenemediğimizde bize vurur. O zaman yalnızlık ve kaygı duyguları, panik ataklar, hayal kırıklığı, öfke, kafa karışıklığı vb. duygularımızla kaybolmuş hissederiz.
Sürekli yüksek düzeyde stres deneyimi, genellikle depresif dönemlerin sebebidir. Çoğu insanın salgı bezi ve sinir sistemi, stresli zorlukların üstesinden gelmek için yeterince gelişmemiştir. Depresyonun altında yatan nedenleri keşfetmenin bir yolu da, kendi yolunda, kendini izlemekten geçer. Beden ve zihin sistemini fiziksel olarak uyardığımızda, dikkat “düşünme”‘den hissetmeye geçer. Yoga içsel duygularımızı keşfetmek ve vücuttaki duygusal blokları hareket ettirmek için harika bir tekniktir.Şimdi, tüm bu rahatsız edici duygulardan kurtulmaya çalışmak yerine, onları sürekli analiz etmek veya bastırmak yerine, her gün yapacağınız yoga ve meditasyon pratiği size dayanıklı bir aura oluşturarak, hızla dönüşümüzünü sağlayacaktır.
Meditasyon yoluyla dikkatimizi içsel rehberliğimize yoğunlaştırmayı ve yönlendirmeyi öğreniriz. Kendi düşüncelerimizin, duygularımızın ve hislerimizin tanığı oluruz. Belki bir zamanlar kendinizi iyi hissettiren ve size güven veren şeylerin artık aynı etkiyi yaratmadığını fark etmek bu yolculukta acı verici olabilir fakat, farklı bir bakış açısına sahip olduğunuzda ve gerçeğinize dikkat ettiğinizde, düşünme kalıpları ve inanç sistemleri devreye girerek dönüşümüzü başlar. Hatırlayalım ki.. Kelebeğe dönüşmeden önce bir tırtılız.
Haftaya Görüşmek Üzere.
Evrim ONUK