2024 Açık Mektup

Yılın ilk günü hayallerle, son günü gerçeklerle baş başa olacağımız şu son günlerde 2023’ü uğurlamanın şenliği var içimde. Olmam gerekenlerin önceden belirli olduğunu düşündüğüm hayatta; çevresel faktörlere göre belirlenmiş genel doğrular vardı. Herkes için kabul görülen doğrular. Şimdi bir şey, herkes için doğru! Benim için yanlış olabilir; benim için doğru olan şeyler de belki herkesin yanlış olduğunu düşünesini getirebilir. 42 yaş döngüsünü iliklerime kadar hissettiğim, zaten kafama göre yaşayan bir insanken, bunun üzerine daha da eklediğim, gerçekten fazlaca anı sıkıştırdığım sevgili 2023. Hangi öğretileri aldım senden. Öncelikle Bali ye yaptığım seyahat, kendime armağan ettiğim en şifalı değişim ve dönüşümümdü. Bırakmayı, evrene teslim olmayı, nefes almayı, nefes olmayı öğrettin. Anın huzurunu öğrettin. Dışarıya yatırım yapmaktansa içerideki alt yapıyı sağlamlaştırmam gerektiğini öğrettin. Üzülmenin, ağlamanın, kızmanın, negatif duyguların da pozitifler kadar insanlığımın bir parçası olduğunu öğrettin. Her zaman seçeneklerim olduğunu, gerekirse yeni düşünceler düşünebileceğimi, yeni şeyler öğrenebileceğimi, yeni alışkanlıklar yaratabileceğimi, hayatta hiçbir şeyin kalıcı olmadığını öğrettin.

Hayatımda uzun yıllar kim olduğumu aradım. Benim hayatımdaki en büyük değişim de kim olduğumun bulacağım bir şey değil; oluşturacağım bir şey olduğunu farketmek oldu. Değişiyorum ve muhtemelen daha çok değişeceğim ve hayatımdaki her şeyde değişecek. Bazen bu cümle beni endişelendiriyor; ama biliyorum ki olmak istediğim insana emek verdiğim sürece sonunda olmaktan keyif aldığım başka birine dönüşeceğim. Ve 50’lı yaşlarımdaki beni, şu an yaptıklarım oluşturacak. Kalbimiz yarın yepyeni hayaller üretmeye başlayacak ama bugün biraz daha içeriye bakmanın, eksilttiklerimizi nezaketle uğurlamanın, kendine yatırım yapma zamanı başlatacağının, eskinin muhasebesini iyice kavrama kapatma günü.

Bu yıl bekletimin üstün de kendime dileğim, lafta değil özümseyerek; Önce sağlık ama sadece bedenen değil, zihnen ve ruhen de sağlıklı olmayı denkleme eklemek olsun. Bol bol neşe, daha fazla sadelik, kızım ve köpeğim ile çevrelenen dünyamdan huzur eksilmesin. Zorlukla baş etmeyi, sabır ve zerafet ile karşılama gücü versin bana. Değersiz hissettiğim her şeyi bir değere taşıyabilecek algım olsun. “Evren duyularımızın keskinleşmesini sabırla bekleyen büyülü şeylerle doludur.” O yüzden dilerim 2024 bana kişisel bir devrim niteliğinde olsun.

Evrim Onuk

Paylaş:

Şimdi Keşfedin!

Yazılarım

Bugün 42

Bugün 42 Hayatta kendimi birçok açıdan şanslı buluyorum ama bazı şanslarımı kendim var ettim, bunu da biliyorum. Geniş bir daire çizerek zaten başından beri olduğum

Yazılarım

Sevgili Yaz

Ağustos toparlandı gitti işte. Deniz, rüzgar, sessizlik, beyaz kumlar ve tüm bunların insanın ruhuna zerk ettigi muazzam dinginlik. Haziran başlarken bu yaza çok inanıyorum demiştim.

L'Atelier SoHo